Aapjes kijken

Na een intensieve opdracht, heb ik altijd wel behoefte aan een beetje rust. Je moet bedenken dat Tim en ik aan zoiets als de boektrailer die ik hiervoor poste, twee maanden en soms ook nachten hebben gewerkt. Daarna hebben we een beetje vrije tijd wel verdiend, vinden we zelf. (al moet dat niet te lang duren, want daar word ik heel zenuwachtig van)

We zijn onder anderen twee dagen naar Keulen geweest, wat is het daar leuk zeg! We hebben er heerlijk gegeten en (fair trade) gewinkeld en de tweede dag gingen we naar de Zoo. Iedere keer ben ik weer zo onder de indruk van al die dieren! Zo bijzonder om ze allemaal van zo dichtbij te kunnen observeren. Je komt er dan achter hoe gek een flamingo eigenlijk beweegt bijvoorbeeld en je vraagt je af hoe het toch kan, die kronkel in zijn nek. Op mijn Instagram staat een uitermate fascinerend filmpje van een kameleon en ik kan gemakkelijk een uur naar aapjes kijken die rare kunsten uithalen en zo op ons lijken. Toch is het ook wel dubbel, omdat sommige dieren toch wel op een erg klein oppervlak zitten bijvoorbeeld (de bavianen, allemaal op een rots!), of in een heel oud lelijk verblijf met afgebladderde verf (de pinguïns). Wat dat betreft werd ik wel blijer van Zooparc Overloon waar ik vorige week was met mijn broertje. (ha! ik heb de smaak te pakken ja). Heel mooi ruim opgezet, super groen, veel plek voor de dieren en heerlijk rustig. Naast mijzelf zijn blijkbaar vooral bejaarden en gehandicapten (of zijn het hun begeleiders?) geïnteresseerd in dierentuinen. Geeft niks.

zooparc

IMG_1435

zooparc_lui

zooparc_eland

IMG_1425

keulen_flamingos

IMG_1424

IMG_1397

zooparc_aap

zooparc_cheetah

 

Geef een reactie