Festivalbezoeken en filmopnames

Opa reist wat af in filmvorm: afgelopen weekend waren we met Zonder versnelling op het Scenecs Debutfilm festival in Amersfoort. Ik gaf een Q&A voor een aantal zeer enthousiaste mensen die mijn film hadden gezien (sommigen zelfs twee keer: wat leuk om te horen dat ze hem graag nog eens wilden zien!!) en Tim en ik dosten ons uit voor het grote gala op zaterdagavond. Helaas geen prijzen, maar wel een ervaring en een aantal contacten rijker.

IMG_2633

Komend weekend ga ik weer vragen beantwoorden over mijn film, maar dan op de Jongeren filmdagen in Hückelhoven. Ik was hier vroeger ook met mijn middelbare school om drie dagen films te kijken en met zijn allen te slapen in een sporthal. Wat een ervaring vond ik dat toen. In 2010 mocht mijn vorige film er draaien, en nu ben ik er dus weer met Zonder versnelling. Leuk! Benieuwd wat de scholieren ervan vinden.

Voor nu een voorproefje van het project dat ik aan het doen ben voor de provincie West-Vlaanderen. Voor de documentaire over ‘Kinderen van toen’, filmde ik twee dagen kinderen in het René Declercq museum in Deerlijk. Ze mochten er koffie malen, water pompen, ouderwetse kleding aandoen, op de lei schrijven met een griffel, tollen, in bomen klimmen, levertraan proeven en nog allerlei andere dingen van ‘vroeger’ uitproberen. Het waren twee leuke dagen en voor de kinderen was het een fantastische ervaring! (ik kreeg zelfs fan mail)

Voor mij leverde het gelukkig mooi filmmateriaal op waar ik nu tot en met december zeker zoet mee ben. Laat die herfst maar komen!

levertraan

pompen

Rune schrijven

supper janneke

Geef een reactie