Verzamelaars

Mensen die mij een beetje kennen weten het al; ik heb nogal een verzamelwoede. Op vrije dagen ben ik vaak te vinden in verschillende kringloopwinkels en als in de lente de rommelmarkten weer naar buiten gaan, is dat een vaste prik op zondag. Vrijwel onze hele huisraad bestaat dan ook uit ‘gevonden spullen’. Tim en ik hebben elkaar ook helemaal gevonden hierin; samen struinen we alles af op zoek naar.. ja.. van alles en nog wat. Eigenlijk zijn we meestal niet echt ergens naar op zoek, maar we hebben beiden onze zwaktes; zo heeft Tim een stuk of drie platenspelers (een oranje met kleine boxjes die je erop kunt klikken is favoriet!) en ontelbaar veel fototoestellen (‘deze zag er zo leuk uit!!’) Ik heb inmiddels een indrukwekkende verzameling blikjes en potjes, plastic broches, tegels met spreuken erop, houten simplex puzzels (sowieso veel ouderwets kinderspeelgoed!) en kinderboeken. Het leukste wat ik recent over ons huis heb gehoord is dat het net een museum lijkt (je blijft maar rondkijken!), maar ‘het lijkt hier wel een kringloop’ of ‘waar hebben jullie al je meubels eigenlijk gekocht..?’ (met een beetje een vies gezicht) zijn ook reacties. Ik wil hier een beetje gaan bijhouden wat onze laatste vondsten zijn. Ook zal er af en toe een verzameling (gefotografeerd of getekend) voorbij komen.


Omdat ik kruiden aan het kweken ben voor op het balkon kwam ik de laatste keer thuis met een aantal bloempotjes


Maar ook een keer met een kinderserviesje..
Ik probeer dat dan te verantwoorden (maar dat kan eigenlijk niet als je geen kinderen hebt)
Maar vaak blijkt dat niet nodig want dan komt Tim thuis met dit:


Tsja…

Geef een reactie