In actie op Made in Europe en Docville

Mijn eigen Maastricht heeft ook een filmfestival; Made in Europe filmfestival, een klein broertje van Go Short! in Nijmgen. (enkel kortfilms dus!) De selectie wordt dan ook vanuit dit grotere festival gedaan. Made in Europe maakte echter naast de programma’s met animatiefilms, blokken met Oscarwinnaars, en programma’s met enkel Belgische of enkel Nederlandse films ook een programma ‘Made in Maastricht’. Ik verbaasde me bijna zelf over wat voor toffe films er zijn gemaakt hier in de buurt, door zeer getalenteerde makers! En dat zeg ik niet alleen omdat mijn eigen film ook in dit programma draaide ;)

Omdat ik een filmfestival in mijn eigen stad graag wilde stimuleren, heb ik meegeholpen door middel van vraaggesprekken te houden met verschillende filmmakers gedurende het festival. Het was super leuk dat het publiek op deze manier kon zien wie de films gemaakt had en door middel van vragen wat meer over de regisseurs te weten kon komen. Ik denk dat dit zeker voor beginnende filmmakers heel belangrijk is. Immers; als je allemaal samen de zaal uit loopt, weet niemand dat jij degene die de film gemaakt heeft. Naast complimentjes vind ik het ook leuk om te horen als mensen vragen hebben over mijn film, als er dingen onduidelijk zijn, of als ze het helemaal niets vonden (en waarom). Daar komen goede gesprekken van en wie weet kan ik er nog wat mee voor een volgende keer.

foto: www.philipdriessen.com
foto: www.philipdriessen.com foto: www.philipdriessen.com

Foto’s Made in Europe film festival door Philip Driessen www.philipdriessen.com

Op Docville in Leuven was ik zelf te gast. Frank Moens, programmeur van het festival bereidde me wel al voor dat de kans erin zat dat het rustig zou kunnen zijn; mijn film draaide om 22.15u: een lastige tijd voor documentairepubliek. Tim en ik waren dan ook super verbaasd toen de hele zaal vol bleek te zitten! Ik werd ineens wel erg zenuwachtig voor het vraaggesprek (in het Engels) dat ik moest gaan geven na de film.. Stiekem heb ik om me heen gekeken en er waren ontroerde gezichten tijdens de film en goedkeurende knikjes en opgestoken duimen richting mij toen de film was afgelopen. Dat doet toch echt goed.

IMG_7008

Geef een reactie