GaiaZoo

Zo’n twintig minuutjes rijden bij ons vandaag ligt GaiaZoo, in Kerkrade. We waren er nog nooit geweest, dus eigenlijk werd dat wel eens tijd! Tim en ik zijn er afgelopen donderdag geweest. Het was stralend weer en lekker rustig, zo op een doordeweekse dag. We hebben echt onze ogen uitgekeken: wat een mooi, goed onderhouden park. En wat een bijzondere dieren zijn er allemaal! Naast lynxen, bevers, uilen, neushoorns, zebra’s, zelfs giraffen en leeuwen, hadden we van vele soorten nog nooit gehoord. Kenden jullie bijvoorbeeld de capibara? Een nogal groot uitgevallen cavia (een hele familie zit tegen elkaar aan op de laatste foto!), of een bushdog, een beestje dat loopt als een jack russel, maar met het hoofd als van een beertje. Zelf waren we enorm fan van de vele verschillende apen die in het park wonen. Er was zelfs een slingeraap met een kleintje! We waren er blijkbaar zelfs zo van onder de indruk, dat ik juist hiervan geen foto’s heb gemaakt. Een goede reden om nog eens terug te gaan, misschien in het voorjaar met mooier licht en meer kleintjes. Ik heb er nu al zin in.

Uil_web

Stokstaartjes_web

Oeros_web

Neushoorns_web

Beverratten_web

Tim_web

Familie_web

1 Comment

  1. Malu schreef:

    oh wat een zoete foto┬┤s :D

Geef een reactie